Moravský flamendr

Jednoduché, rychlé a pikantní jídlo – výjimečné skloubení chuti Orientu s Českou resp. Moravskou kuchyní :).

Příloha: pečené či americké brambory, hranolky nebo světlé pečivo.

Ingredience:

  • vepřové maso (kotleta, kýta …)
  • solamyl
  • Worchester
  • kečup
  • cibule, olej, sůl, pepř, chillies
  • trochu křenu nebo krenexu (není nebytně nutné)

Maso zlehka naklepeme (pokud ho máme jako plátky), osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky, které pak obalíme v solamylu. Připravte si i na kostičky nakrájenou cibuli (jedna středně velká cibule na jednu porci).

Pak ho krátce osmahneme na oleji a hned potom přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, zaskříkneme worchesterem (10 – 20ml na porci), krátce zasmahneme a přidáme kečup (tak 2-3 lžíce na porci), trošičku chillies, zamícháme, necháme 2 minutky prohřát a máme hotovo.

Od zapálení sporáku je to hotové do 15-ti minut. Před podáváním můžeme zlehka posypat strouhaným křenem.

Dobrou chuť !

Jeden komentář u “Moravský flamendr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *